Braškių sodinukai

Braškių sodinukai



Braškės - puikus vitamino C šaltinis, šia savybe lenkiantis net ir citrusinius vaisiu! Šios mažai kaloringos uogos gali būti vartojamos kaip užkandis tiek šviežios, tiek šaldytos ar džiovintos. Juk taip smagu karštą vasaros popietę pasimėgauti ryškiu, išraiškingu šiuo pirmosios vasaros uogos skoniu...


Optimalioms skonio savybėms pasiekti šias uogas reikia sodinti šviesioje, saulėtoje vietoje. Net ir menkas šešėlis nuo netoliese esančio medžio ar krūmo slopins šio uogakrūmio skonines savybes.


Kaip ir visiems vaismedžiams ar vaiskrūmiams, taip ir braškėms reikalinga derlinga, praturtinta humusu, puri dirva. Drėgmės lygis stipriai įtakoja uogos dydį bei aromatingumą, būtinas reguliarus drėgmės palaikymas.


Norint lengviau prižiūrėti braškyną rekomenduojame daigus sodinti į lysves, dengtas plėvele arba geotekstile. Tokiu būdu palengvinsime darbą ne tik sau, bet ir daigeliui - jam nereikės konkuruoti su piktžolėmis. Sodiname palikdami 30 - 40 cm tarpus tarp augalų. Taip pat nepamirškite nuolat šalinti ūglių - šie iš motininio kero atima didžiąją dalį maistinių medžiagų.